Ποιοι είμαστε

Τα βασικά στελέχη της εταιρείας είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας Ιωάννης Νανάς, ο Καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Utah Jay W. Mason και ο βιοτεχνολόγος Chris Mortis.

Dr. John Nanas

Dr. Ιωάννης Ν. Νανάς

Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας

O Dr. Ιωάννης Ν. Νανάς είναι Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Με παρότρηνση του μέντορα του Καθ. Σ. Μουλόπουλου μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Utah στο Τμήμα τεχνητών οργάνων υπό τον Καθηγητή κ. William Kolff. Εκεί έλαβε μεγάλη εμπειρία στη λειτουργία της τεχνητής καρδιάς αναπτύσσοντας σημαντικό πειραματικό έργο και κατασκευάζοντας το πρωτόλειο της PULVAD την ΠΑΑA . Το 1986 επέστρεψε στη Θεραπευτική Κλινική του Γ.Π.Ν.Α «Αλεξάνδρα» όπου συνέχισε το κλινικό έργο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ξεκινήσε το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα ενώ εισήγαγε την πρωτογενή αγγειοπλαστιική για την οποία λειτούργησε καταλυτικά για τη γενίκευση της χρήσης της σε όλη την Ελλάδα καθώς και πολλές ακόμα καινοτόμες κλινικές πράξεις. Την ίδια περίοδο ανέλαβε την εμφύτευση της συσκευής υποβοήθησης της αριστερής κοιλίας ΠΑΑ σε 3 ασθενείς και έκτοτε δούλεψε για την κατασκευή της Συσκευής Υποβοήθησης της αριστεράς κοιλίας PULVAD της πρώτης τεχνητής καρδιάς εν Ελλάδι, μιας συσκευής εξ’ ολοκλήρου δικής του επινόησης για την αντιμετώπιση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια.Ταυτόχρονα ανέπτυξε σημαντικό διδακτικό και πειραματικό έργο (>14.000 αναφορές και >300 πλήρεις εργασίες)στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ εκπαιδεύοντας μεγάλον αριθμό καταξιωμένων Ελλήνων καρδιολόγων.

Dr. Mason

Dr. Mason

Καθηγητής Καρδιολογίας

Ο Δρ. Mason έκανε την ειδικότητα της καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Stanford όπου διετέλεσε μέλος ΔΕΠ από το 1975 έως το 1983. Επιπλέον, ήταν Διευθυντής του τμήματος καρδιακών αρρυθμιών και αναπληρωτής Διευθυντής του εργαστηρίου καρδιακών καθετηριασμών.
Το 1983 έγινε Διευθυντής του τμήματος Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου της Utah.
Το 1999 διορίστηκε Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Kentucky.
Από το 2003 έως το 2007 διατέλεσε Διευθυντής του Ιατρικού τμήματος και του τμήματος R&D της εταιρείας Covance Cardiac Safety Services.
Το ενδιαφέρον του σε κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό επίπεδο επικεντρώνεται στις καρδιακές αρρυθμίες, την ηλεκτροκαρδιογραφία και την ηλεκτροφυσιολογία.
Ο Δρ. Mason υπήρξε πρόεδρος στις εκπαιδευτικές επιτροπές του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας για την ηλεκτροκαρδιογραφία για πάνω από 20 χρόνια. Επιπλέον, προεδρεύει ή υπηρετεί σε αρκετές εθνικές επιδοτούμενες επιτροπές παρακολούθησης ασφάλειας και άλλες επιστημονικές πρωτοβουλίες.
Έχει λάβει επιχορηγήσεις ύψους $29 εκατομμύριων από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) του Αμερικανικού Υπουργείου Υγείας σε όλη τη διάρκεια της ερευνητικής του καριέρας και έχει στο βιογραφικό του περισσότερες από 480 ερευνητικές δημοσιεύσεις.

Chris

Chris Mortis

Τεχνικός Διευθυντής και Ιδρυτικό Στέλεχος

Ως Τεχνικός Διευθυντής και ιδρυτικό στέλεχος της Kardiatec, ο Chris Mortis είναι ο υπεύθυνος της κατασκευαστικής προσπάθειας της PULVAD.
Διαθέτει 20ετή εμπειρία στο χώρο ανάπτυξης και εμπορικοποίησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων ενώ έχει εμπλακεί με πολλές startup εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον καρδιολογικό χώρο.
Ο κ. Μοrtis ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός στην εταιρεία 3M Health Care δουλεύοντας στην ανάπτυξη διαφόρων ιατροτεχνολογικών συσκευών (οξυγονωτές, καθετήρες) και συσκευών χορήγησης φαρμάκων που χρησιμοποιούνται σε χειρουργεία ανοικτής καρδιάς.
Υπήρξε συνιδρυτής της εταιρείας BeneCor, μιας πετυχημένης startup εταιρείας η οποία εξαγοράστηκε από την Abiomed έχοντας καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της πρώτης πλήρως αυτοτελούς τεχνητής καρδιάς στον κόσμο.
Στη συνέχεια, εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής της εταιρείας LVAD Technology, όπου συνεργάστηκε στενά με τον FDA για την έγκριση μιας κλινικής μελέτης για μια εμφυτεύσιμη αντλία υποβοήθησης της κυκλοφορίας ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια.
Επιπλέον, παρείχε συμβουλευτική στην ViaDerm, μια εταιρεία τεχνοβλαστό (spin-out) με αντικείμενο την εμπορικοποίηση μιας διαδερμικής συσκευής μακροχρόνιας υποβοήθησης της καρδιάς.
Έχει στην κατοχή του πολλές εκδοθείσες και εκκρεμείς ευρεσιτεχνίες σχετικές με συσκευές υποβοήθησης της αριστερής κοιλίας και άλλες διαδερμικής πρόσβασης.
Τέλος, είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος χημικών μηχανικών του Πανεπιστημίου του Michigan.